Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 9 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen konferansta Maulana Abul Kalam Azad Institute of Asian Studies'den Dr. Anita Sengupta "Eurasian and Central Asian Studies in India";  Priya Singh ise "West Asian Studies in India" başlıklı konuşmalarıyla konuk oldular.

Gazi Üniversitesi Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel, konferans başlamadan önce yaptığı açış konuşmasında Merkez faaliyetlerinden söz etti. Merkezin 2005 yılından itibaren yapmış olduğu etkinlikleri hazırlamış olduğu görselle dinleyicilere sunan Çengel, Gazi Türkiyat Dergisi'nin 15. sayıya ulaşacağını ve derginin çeşitli veri tabanları tarafından tarandığını aktardı.

Açış konuşmasının ardından başlayan konferansta Dr. Anita Sengupta ve Priya Singh; Hindistan'da Avrasya ile Orta ve Batı Asya'daki çalışmalardan bahsettiler. Konuşmalarında mensubu oldukları Maulana Abul Kalam Azad Institute of Asian Studies'e ait  bir tanıtım filmine de yer veren Sengupta ve Sıngh; çalışma alanlarıyla ilgili olarak ortak projelere açık olduklarını belirttiler.

Konferans, Dr. Anita Sengupta ve Priya Singh'e günün anısı olarak hazırlanan teşekkür belgelerinin Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel ve Doç. Dr. Güljanat Kurmangaliyeva Ercilasun tarafından takdimi ile son buldu.

Konferans videosuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.